ECOGRAFIE

Pentru vizualizarea diferitelor structuri anatomice o metoda destul de cunoscuta este ecografia. Totul se realizeaza prin intermediul ultrasunetelor. Iar rezultatul final este o harta acustica ce deseneaza organe sau tesuturi, in diferite planuri. Avantajele ecografiei sunt ca este o metoda accesibila ce un implica costuri mari si nu are efecte adverse asupra structurilor examinate.

De ce pregatire ai nevoie inainte de a efectua o ECOGRAFIE?

Pentru a beneficia de cele mai bune rezultate cu o acuratete cat mai mare, pentru anumite ecografii este necesara o pregatire inainte. Un exemplu ar fi ecografia abdominala, in cazul careia medicii specialisti recomanda sa se nu mananci inainte cu patru ore si a nu se consuma lichide inainte cu o ora de realizarea acesteia. Acest lucru este recomandat pentru a se evita formarea de prea mult aer in tubul digestiv. In cazul celor care masoara fluxul de sange din zona absominala prin metoda Doppler, repausul alimentar creste la 6 ore.

Dar, pe de alta parte, cand vine vorba de acele tipuri ce folosesc sonde cu scopul de a vizualiza structurile superficiale, pacientul nu trebuie sa faca nicio pregatire speciala. Acele examinari de tip genecologic trebuie realizate intr-o perioada specifica. In functie de recomandarile medicului, fie in prima, fie in ultima decada a ciclului.

In fuctie de organul examinat, de pacient si asa mai departe, durata de realizare a ecografiei va fi diferita. Dar in general, aceasta perioada ajunge undeva la 30 de minute.

Ce diferente intalnim la ecografiile 2D, 3D si 4D?

In marea majoritatea a timpului, se recurge la ecografia 2D indiferent de tipul de ecograf si ce dotare are acesta. Dar cum tehnologia a evoluat si ea s-a ajuns sa se inventeze cele de tipul 3D si 4D ce permit imagini tridimensionale. Un lucru interesant despre cea de tipul 4D este acela ca aceasta permite vizualzarea imaginii in trei dimensiuni – 3D, dar pe langa asta, acest lucru se intampla in timp real. Astfel ca cea de-a patra dimensiune este reprezentata de timp. In general, cele de tip 3D si 4D sunt cele mai utile pe timpul sarcinii. Indiferent de cat de inaintata este sarcina, posibilitatea examinarii in 3D si 4D, reprezinta un real beneficiu. De obicei ecografele care au si functia 3D si 4D, au si o calitate cu mult superioara a imaginii 2D.

Aveti posibilitatea sa va realizati o ecografie in cadrul Clinicii Romgermed care are un personal bine pregatit cu o experienta vasta in spate. Astfel ca puteti fii sigur ca personalul se va comporta cu profesionalism in tratarea cazului dumneavoastra.

Pentru detalii suplimentare, va invitam sa ne contactati:

Policlinica Spitalului Romgermed Saint Lukas | Calea Plevnei Nr. 137C, Bucuresti, Sector 6 (060011)
Telefon: 0213110075 / 0725302475 | E-mail: office@saintlukas.ro