TESTUL REAL TIME PCR pentru diagnosticarea COVID 19

Testul pentru confirmarea in organism a virusului SARS CoV 2 se efectueaza utilizand metoda Real Time PCR!

Aceasta metoda identifica materialul genetic al virusului in organism. Proba se recolteaza din exudatul faringian in cavitatea bucala.

Rezultatul se obtine in 48 ore si se recolteaza in centre special amenajate cu masuri speciale de protectie.

Un pacient intra singur in intervale de 15 minute.

De asemenea se pot efectua si teste rapide pentru identificarea anticorpilor produsi de organism dupa contactul cu virusul. Acestea sunt imunoglobulinele IgG sau IgM. Acesti anticorpi se detecteaza in organism dupa 7- 21 zile de la contact.

Recoltarea se face numai cu programare prealabila la 021 3110075.

Test ANTIGEN COVID-19

La clinica ROMGERMED puteti efectua acum testul pentru antigent COVID-19.  Acesta ajuta la identificarea prezentei antigenilor COVID-19 in organism. Orice proba pozitiva trebuie confirmata cu un test PCR. Sensibilitatea testului este de 93-96%. Acest test indica infectia in stare acuta a bolii si este valabil si pentru persoanele asimptomatice. Se recolteaza din secretie nazala si faringeana cu ajutorul unui tampon. Pentru programari sunati la : 021 3110075.

PRET: 85 LEI

Test PREZENTA ANTICORPI CANTITATIVI COVID-19

Anticorpii Ig M si Ig G sunt proteine produse de sistemul imun in cazul contactului cu un agent infectios.

In cazul infectiei cu Covid 19 anticorpii Ig M sunt produsi dupa primele 7 zile de la aparitia primelor simptome si ating nivelul maxim in ziua 14 (faza acuta), dupa care incep sa scada. Urmeaza faza de vindecare, dupa 14 zile, cand sunt produsi anticorpii Ig G sau anticorpii „cu memorie”. Prezenta anticorpilor Ig M arata infectia in stare acuta, iar prezenta anticorpilor Ig M arata imunitatea pe care a dobandit-o organismul in urma infectiei.

PRET: 175 LEI