MENIU
Campanie pentru testul Papanicolau, in scopul prevenirii cancerului de col uterin

Campanie pentru testul Papanicolau, in scopul prevenirii cancerului de col uterin

March 3, 2011

Testul Papanicolau reprezinta o metoda la indemana oricarei femei pentru a preveni cancerul de col uterin, a declarat joi (3 martie 2011) intr-o conferinta de presa, medicul Elena Susanu, de la Grupul Medical Romgermed.
Potrivit medicului, in acest scop, se mai pot face si testul pentru Papilloma virus, colposcopie si chiar biopsia tintita pe o anumita zona. Dr. Susanu a mentionat ca in cazul determinarii virusului Papilloma se poate evidentia daca exista vreuna dintre tulpinile cu potential cancerigen. Jurnalistul Corina Dragotescu, care a fost diagnosticata cu cancer mamar, sfatuieste femeile trecute de 30 de ani sa mearga la medic pentru consult.
“Am avut un cancer pe care l-am dus pe picioare pana aproape sa ma duc in groapa. Trebuie sa fim constiente ca ni se poate intampla oricand, iar un examen la medic trebuie facut. Este foarte simplu sa face un test Papanicolau”, a spus Corina Dragotescu.
Grupul Medical Romgermed a lansat joi campania de testare Papanicolau, femeile interesate putand face un consult gratuit la cabinetele Romgermed, iar apoi un test Papanicolau la pretul de 50 de lei. Cu acest prilej, s-a deschis o linie telefonica 0731.121.256 la care raspunde Corina Dragotescu si care da sfaturi tuturor persoanelor care sunt interesate.
In Bucuresti, campania se va desfasura in perioada 1-31 martie, la Constanta in aprilie, la Tulcea – mai, Giurgiu – iunie. In orase in care nu exista cabinete Romgermed va exista un parteneriat public cu spitalele. La sfarsitul lunii iunie se va realiza o evaluare pentru a realiza un feedback privind testarea Papanicolau. In Romania mor zilnic 6 femei de cancer de col uterin.

Sursa: www.financiarul.ro