MENIU

CT

IMAGISTICA CT bazin nativ

350 RON

IMAGISTICA CT - Uro CT

700 RON

IMAGISTICA CT - torace nativ

300 RON

IMAGISTICA CT - torace + abdomen superior nativ

550 RON

IMAGISTICA CT - torace + abdomen superior + abdomen inferior (pelvis) nativ

800 RON

IMAGISTICA CT - Substanta de contrast

250 RON

IMAGISTICA CT - Sinusuri

300 RON

IMAGISTICA CT - segment de membru nativ

350 RON

IMAGISTICA CT - segment de coloana vertebrala nativ

350 RON

IMAGISTICA CT - regiune gat nativ

350 RON

IMAGISTICA CT - Film (optional)

75 RON

IMAGISTICA CT - cerebral nativ

300 RON

IMAGISTICA CT - cerebral + torace nativ

550 RON

IMAGISTICA CT - cerebral + torace + abdomen superior nativ

800 RON

IMAGISTICA CT - cerebral + torace + abdomen superior + abdomen inferior (pelvis) nativ

1050 RON

IMAGISTICA CT - cerebral + regiune cervicala nativ

600 RON

IMAGISTICA CT - CD (obligatoriu)

75 RON

IMAGISTICA CT - Articulatii(genunchi, glezna, cot, pumn) nativ

350 RON

IMAGISTICA CT - abdomen superior si abdomen inferior (pelvis) nativ

550 RON

IMAGISTICA CT - abdomen superior nativ

300 RON

IMAGISTICA CT - abdomen inferior (pelvis) nativ

300 RON

Doctori:

DESPRE COMPUTERUL TOMOGRAF (CT)

SOMATOM Scope ofera imagini extrem de clare prin intermediul unei game largi de aplicaţii clinice. In centrul acestui computer tomograf inovator se regaseste o matrice de detectare adaptiva cu 24 de randuri care colecteaza in acelasi timp 16 sectiuni de date, cu o precizie izotropica submilimetrica.

Computer Tomograf

Cele 32 de sectiuni sunt reconstruite cu noua tehnologie de reconstructie „Interleaved Volume”.

Aceasta tehnologie include un material de detectare UFC (Ultra-fast Ceramics) de inalta performanta si ofera imagini luminoase si foarte clare.

Mai mult decat atat, tehnologia revolutionara Siemens Iterative Reconstruction in Image Space (IRIS – Reconstructie iterativa in spatiu de imagine) accelereaza foarte bine reconstructia reducand, in acelasi timp zgomotul de imagine cu aproximativ 25%. Maximizarea sigurantei pacientului inseamna minimizarea dozei, mai ales pentru grupuri sensibile cum ar fi copiii sau oamenii care au nevoie de scanari multiple de urmarire. Pentru acest lucru, computerul tomograf SOMATOM Scope include un pachet cuprinzator de aplicaţii noi, adica Combined Applications to Reduce Exposure (CARE – Aplicatii combinate pentru reducerea expunerii). Aceste aplicatii garanteaza faptul ca pacientul primeste doza potrivita pentru nevoile lor de imagistica medicala din Bucuresti.

De exemplu, CARE Dose4D ofera o modulare a dozei in timp real, complet automata, in functie de organ, pentru reduceri de pana la 68%.

CT
CT

Cateva detalii despre aceasta procedura prin computerul tomograf

CT

Aceasta metoda de investigatie imagistica este extrem de precisa, atraumatica pentru pacient si foarte rapida, ce utilizeaza radiatia X pentru a obtine imagini clare, de inalta rezolutie si extrem de precise, ale organelor interne.

Metoda aceasta de tomografie computerizata este destinata in special pentru examinarea urmatoarelor parti ale pacientilor: tomografie cap, tomografie gat, tomografie torace, tomografie abdomen, tomografie pelvis, sistem vascular si musculo-scheletal.

In functie de software-ul utilizat, cu ajutorul rezultatelor acestei investigatii exacte este posibila reconstrucţia 3D a diferitelor organe ale corpului uman, a sistemului vascular sau a articulatiilor si a coloanei vertebrale intr-un mod virtual. Acest lucrur permite medicului specialist o analizaree anatomica completa si, in anumite cazuri, si din punct de vedere al functionalitatii. Tomografia computerizata (CT) este metoda recomandata pentru prima intentie in investigarea accidentelor vasculare cerebrale.

De retinut!

 • Metoda de examinare prin computerul tomograf este complet atraumatică pentru pacient.
 • Cantitatea de radiatie X folosită in permanenta optimizata de acesta aparat pentru a se obtine un maxim de informatie cu expunerea minima a pacientului.
 • In exploatare comuterul tomograf emite un sunet slab ce nu necesita protectie speciala pentru pacient.

Informatii generale despre examinarea cu ajutorul computerului tomograf

Pregatirea pacientului

 • Inaintea oricarei examinari cu ajutorul computerului tomograf pacientul va trebui sa completeze un chestionar, indrumat, evident, de personalul din cadrul clinicii medicale Romgermed. Apoi, dupa interpretarea acestui chestionar se va verifica eligibilitatea pacientului pentru investigatia CT.
 • Pentru anumite variante de examinari CT este necesara pregatirea pacientului inainte aceasta de procedura. Aceasta pregatire se face prin administrarea orala a unor substante de contrast si/sau injectarea intravenoasa a unei substante de contrast in a doua parte a examinarii, substanta care va facilita un diagnostic cat mai corect si complet al afectiunilor ce urmeaza a fi investigate.
 • In cazul in care pacientul a efectuat o examinare radiologica cu bariu (inclusiv irigografie) anterior examinarii CT, este absolut necesar ca intre cele doua investigatii sa treaca un anumit timp de minim de 2-3 zile.
 • Instructiunile specifice fiecarui tip de examinare cu ajutorul computerului tomograf vor fi comunicate de personalul specialistm din cadrul clinicii medicale Romgermed, fiecarui pacient in parte, tinand cont de specificitatea investigatiei si tipul afectiunii ce urmeaza a fi examinata.
 • Pentru unele investigatii CT, pacientul va trebui sa realizeze un set de analize de laborator, inainte de examinare.

Cat dureaza o investigatie CT?

 • In general o investigatie CT dureaza aproximativ 15-20 de minute.

Cat de sigura este investigatia CT?

 • Investigatia imagistica cu ajutorul computerului tomograf implica absorbtia de catre pacient a unei anumite doze de radiatie X. Astfel, medicul specialist este singura persoana in care va decide daca riscul expunerii pacientului la o asemenea investigatie este necesar sau nu.
 • Exista cateva restrictii severe pentru examinarea CT pentru femeile care se afla in 3 luni de sarcina, exceptie facand cazul extrem in care viata mamei depinde de aceasta examinare CT(de exemplu: in cazul unui anevrism cerebral rupt). Datorita acestui lucru este foarte important ca pacienta in cauza sa anunte medicul specialist ca este insarcinata, inainte etapei de pregatire.

Ce trebuie sa faca pacientul in timpul unei examninari CT?

 • Pacientul va fi nevoit sa stea culcat pe masa aparatului de examinare, in general pe spate.
 • Pacientul trebuie sa stea nemiscat pe toate perioada examinarii CT.
 • Pacientul trebuie sa nu poarte absolut deloc bijuterii pe perioada examinarii CT.
CT
CT

Pacientii trebuie sa se prezinte la clinica Romgermed cu minim 30 de minute inaintea programarii.

Special pentru CT-ul de pelvis si abdomen, avem urmatoarele recomandari:

 • pacientii trebuie sa se prezinte la receptie cu minim O ORA inainte de programare pentru a se putea administra oral substanta de contrast (gastrografin);
 • pacientii nu trebuie sa manance cu 4 ore inainte de investigatie;
 • pacientii care au alergie la iod NU POT EFECTUA investigatii cu substanta de contrast, pentru ca aceasta contine iod si poate provoca reactii alergice severe;
 • in cazul in care pacientul are alte tipuri de alergii se va efectua o consultatie de specialitate.

Pentru investagatiile cu substanta de contrast este obligatriu setul de analize Uree serica si creatinina serica*. Atentie, rezultatele nu trebuie sa fie mai vechi de 14 zile.

Pacientii trebuie sa se prezinte la Romgermed cu:

 • Biletul de trimitere;
 • Actul de indentitate;
 • Cardul de sanatate sau adeverinta care inlocuieste cardul;
 • Dosar cu istoricul medical (RMN, Rx, Ecografie, Mamografie etc);
 • Analize (mai ales in cazul investigatiilor cu substanta de contrast).