MENIU
Interviu. Romania cucereste segmente din Moldova si Bulgaria. “E o provocare. Nu ne permitem nicio clipa de ragaz”

Interviu. Romania cucereste segmente din Moldova si Bulgaria. "E o provocare. Nu ne permitem nicio clipa de ragaz"

March 31, 2014

Grupul Medical ROMGERMED este una dintre cele mai importante companii din sectorul medical privat, oferind servicii clinice, de laborator si de medicina muncii. Avand o experienta de 15 ani in domeniul medical, ROMGERMED nu a cunoscut criza financiara, ba din contra! Criza a fost chiar benefica ajutand clinica sa se diferentieze si sa o separe de cei mai slabi. Ciprian Nicoara, Directorul General al Grupului Medical Romgermed, a acordat un interviu in exclusivitate pentru DC News in care a vorbit despre dezvoltarea puternica de care a avut parte ROMGERMED pe timp de criza.

DC News: Sunteti lider pe piata laboratoarelor medicale private. Care este secretul?

Ciprian Nicoara: Secretul reusitei pe piata de profil este perseverenta. Acesta este cel mai mare secret. Ca orice tip de business, si aceasta ramura implica foarte multa munca si foarte multa implicare, dar si un efort financiar deosebit. Sunt momente in care – dat fiind sistemul extrem de laborios care trebuie parcurs pentru a ajunge la rezultatele pe care le avem astazi – esti tentat sa renunti. Doar perseverenta te poate conduce si te poate ajuta sa ajungi la performante de genul acesta.

DC News: Dumneavoastra prosperati intr-o perioada de criza. Cum este posibil in conditiile in care multe domenii au cunoscut un regres?

Ciprian Nicoara: In sectorul medical, lucrurile nu pot fi oprite nici macar de criza economica. Oamenii se imbolnavesc, iar noi trebuie sa asiguram necesarul de servicii medicale si trebuie sa asiguram fluxul continuu in laboratoarele de analiza. Este o provocare. Nu ne permitem nicio clipa de ragaz. Din acest motiv nu s-a simtit criza financiara.

DC News: De ce trebuie sa tinem cont atunci cand alegem o clinica de profil?

Ciprian Nicoara: In primul rand, trebuie sa tinem cont de nevoile medicale care ne indruma la momentul respectiv catre ideea de a apela la o clinica. Multe din clinicile din Romania sunt axate pe un anumit profil sau sunt specialitati de nisa, prea putini fiind cei care incearca sa dezvolte clinici mari cu diversitate mare de specialitati unde sa poata veni oamenii sa se adreseze.

DC News: Credeti ca ar fi bine ca oamenii sa se adreseze doar clinicilor din mediul privat?

Ciprian Nicoara: Sistemul public de sanatate este in colaps dintotdeauna. Din acest punct de vedere, singura salvare este serviciul privat. Exista oportunitatea pentru pacient ca in momentul in care are nevoie de un serviciu medical de calitate sa poata sa aleaga prestatorii privati care ofera servicii de calitate pentru ca retehnologizeaza, au echipamente performante, au personal mult mai bine platit decat in sistemul public. In plus, au un alt sistem de management dupa care se ghideaza si au proceduri de lucru care se respecta. Vorbim despre alt sistem de referinta. Toate lucrurile acestea se reflecta asupra calitatii serviciilor medicale si atunci pacientul nu are decat de beneficiat.

DC News: Proaspetii absolventi ai Facultatii de Medicina sunt pregatiti pentru a face fata sistemului de la Romgermed?

Ciprian Nicoara: Medicina este o stiinta. Cel care se pregateste pentru acest domeniu nu se opreste niciodata din procesul de invatare. Odata ce iese de pe bancile facultatii si alege sa intre in mediul privat, automat alege sa-si continue studiile si alege sa-si desavarseasca cunostintele pe sectorul medical, indiferent de orice.

DC News: De ce ar trebui ca pacientii sa aleaga ROMGERMED?

Ciprian Nicoara: Cel mai important argument este legat de calitatea serviciilor medicale oferite pentru ca, din acest punct de vedere, nu s-a facut rabat la niciun capitol. Ma raportez si la ce inseamna resursa umana. Specialistii care lucreza la ROMGERMED sunt foarte bine selectionati din randul medicilor din tara. De asemenea, folosim echipamente de ultima generatie care conteaza foarte mult mai ales in medicina moderna pentru diagnosticare. Este foarte important sa ai un echipament si o tehnologie noua.

In anul care urmeaza, ROMGERMED are de gand sa se extinda si in Republica Moldova, dar si in Bulgaria. De asemenea, Ciprian Nicoara a dat asigurari ca va stopa exodul medicilor bine pregatiti din Romania – prin dezvoltarea cercetarii si dezvoltarea serviciilor medicale in plan local.

Sursa: http://www.dcnews.ro/interviu-romania-cucere-te-segmente-din-republica-moldova-i-bulgaria-este-o-provocare_440332.html