MENIU
Prima retea privata de sanatate din Romania care se extinde in strainatate

Prima retea privata de sanatate din Romania care se extinde in strainatate

April 2, 2014

Reteaua privata RomGerMed se va extinde anul acesta in Republica Moldova si in Bulgaria, au anuntat oficialii companiei.
Bugetul pentru aceasta operatiune este nelimitat, intrucat compania este in discutii cu investitori strategici, carora le va face cunoscuta identitatea curand.
“Anul acesta vom duce know-how-ul Romgermed in Bulgaria si in Republica Moldova. Stim ca aceste piete sunt cu mult sub nivelul pietei din Romania, insa deopotriva stim ca experienta Romgermed si calitatea serviciilor oferite vor fi in beneficiul pacientului din aceste tari. Pentru ca acesta este scopul serviciilor medicale – sa ofere calitate pacientului, indiferent ca vorbim de actul medical in tari din Occident sau din zona noastra. Nu exista o limita la capitolul investitiei financiare in ceea ce priveste aceasta extindere, fapt pe care il argumentez prin urmatoarele: in primul rand trebuie sa vedem exact specificitatea acestor zone, sa analizam ce trebuie adus in beneficiul pacientului de acolo si apoi vom putea aproxima la cat se ridica investitia. Insa, cu siguranta, vom reveni cu aceste date concrete imediat ce le vom avea”, a declarat Ciprian Nicoara, directorul general al grupului de servicii medicale.
RomGerMed a avut anul trecut o cifra de afaceri cu 30% mai mare decat in 2012, cand a avut venituri de 25,2 milioane de lei. Pe langa extinderea in strainatate, reteaua se va extinde si la nivel national, in fiecare judet al tarii, dar si in zonele rurale, acolo unde este posibil.
“Ne-am propus sa atragem cei mai buni medici catre sectorul privat, in contextul acestui exod al cadrelor medicale prin pachete de salarizare atractive si prin asigurarea unor conditii excelente de lucru. Cum salariul mediu in domeniul medical este la noi intre 200 si 1.500 de euro, trebuie sa tintim la pragul de sus si peste”, a mai precizat Ciprian Nicoara.

Sursa: www.capital.ro