MENIU
RomGerMed vrea 45-50% din tara si pozitia de lider pe piata serviciilor de analize

RomGerMed vrea 45-50% din tara si pozitia de lider pe piata serviciilor de analize

January 26, 2015

Medical Group RomGerMed detine in acest moment o retea nationala de 22 de laboratoare.

Operatorul de servicii medicale private Medical Group RomGerMed va continua extinderea serviciilor medicale de laborator şi a retelei de clinici, in Bucuresti si si-a propus sa ajunga in 2015 la un grad de acoperire nationala de 45-50%, fata de 30% acum.

„Obiectivul nostru este pozitia de lider pe piata serviciilor de analize medicale. Ne aflam intr-un moment de evolutie a pietei in care consideram ca RomGerMed trebuie sa vina cu o abordare strategica, raportat la schimbarile care au avut loc condensat in ultimii ani in piata”, sustine Ciprian Nicoara, directorul Medical Group RomGerMed. Financiar, Nicoara preconizeaza, intr-un bilant provizoriu, ca cifra de afaceri pentru 2014 va fi cu 15%-20% mai mare decat anul precedent, cand avea afaceri de 18 milioane de euro.

In momentul de fata RomGerMed are 22 de laboratoare in reteaua nationala. Situatia conflictuala din Ucraina a oprit temporar planurile de extindere in Moldova, dar operatorul de servicii medicale private  a intrat anul trecut in nisa veterinara si a deschis cel mai mare laborator de analize medicale pentru uz veterinar din Romania. „Pentru noi este important sa dezvoltam segmentul de analize veterinare (…) credem ca aceasta piata are un potential formidabil, dovedit prin evolutiile din ultimii ani si ne dorim sa devenim un reper in cadrul segmentului de prestatori de servicii de profil”.

Din punct de vedere al evolutiei pietei, Nicoara considera ca transformarea in curs este pozitiva: „este clar ca mentalitatea si nevoile publicului se schimba, devenind mai pragmatic si, in acelasi timp avizat. Publicul activ, provenit din mediul urban, familii tinere, este mai atent la informatie, analizeaza cu exigenta oferta si rezultatele. In Romania, felul in care pacientul percepe oferta de servicii medicale (sub toate aspectele calitativ, costuri, etc.) se schimba la un anumit interval de timp. Acest fapt a condus la o evolutie evidenta fata de abordarea de acum 5-10 ani”, adauga Nicoara.

Operator de talie medie pe piaţa serviciilor private, grupul RomGerMed, este controlat de fratii Dorian Sam Schwartz si Filip Florin Schwartz, a caror avere a fost estimata in cea mai recenta editie a topului Forbes 500 miliardari (2014) la 15 milioane de euro (locul 232).

Sursa: http://www.forbes.ro/romgermed-vrea-45-50-din-tara-si-pozitia-de-lider-pe-piata-serviciilor-de-analize-30260