MENIU
Gastroenterologie

Doctori:

INFORMATII GENERALE DESPRE GASTROENTEROLOGIE

Gastroentorologia este specialitatea medicala care se ocupa cu prevenirea, depistarea, diagnosticare si tratarea bolilor stomacului, esofagului, duodenului, colonului, intestinului subtire, ficatului, vezicii biliare si a pancreasului.

Din pacate, de foarte multe ori cei care sufera de afectiuni din sfera gastroenterologiei evita sa mearga la doctor si prefera sa mearga la farmacie pentru a primi un medicament care sa le amelioreze problema,insa aceasta este o solutie pe termen scurt. In aceste cazuri este foarte important ca pacientul sa mearga la un medic specialist in gastroenterologie pentru a putea primi un tratament eficient si care va rezolva simptomele sau problemele pe care acesta le are.

PRINCIPALELE SIMPTOME CARE VA INDICA CA TREBUIE SA VENITI LA O CONSULTATIE DE GASTROENTEROLOGIE

De cele mai multe ori, cand aveti varsaturi sau arsuri la stomac apelati la sfatul farmicistului. Este adevarat ca acesta va recomanda medicatia corecta, va simtiti bine o perioada si apoi manifestarile reapar. De aceea, ori de cate ori aveti dureri, trebuie sa apelati la doctori.

In gastroenterologie sunt o serie de afectiuni care necesita monitorizare pe termen lung a pacientului, asa ca nu ezitati sa apelati la medicul gastroenterolog pentru orice senzatie de arsuri pe esofag, dureri abdominale sau tulburari ale tranzitului intestinal.

Esofagul, stomacul, colonul, pancreasul, ficatul toate acestea fac parte din sistemul dumneavoastra digestiv. Astfel va este destul de dificil conform simptomelor care sunt problemele ce tin de gastroenterologie si din acest motiv este important sa veniti la medic.

ACESTE SIMPTOME SE MANIFESTA IN MODURI IN CARE NICI NU VA ASTEPTATI, ASTFEL CA DACA OBSERVATI UNUL DIN URMATOARELE SIMPTOME FACETI-VA O PROGRAMARE LA TIMP LA GASTROENTEROLOGIE:

  • • Dificultate in inghitirea alimentelor – daca se intampla sa aveti dificultati la inghitire, nu lasati acest simptom sa treaca pe langa dumneavoastra fara sa il bagati in seama. De asemenea, se aplica si in cazul unor dificultati in inghitirea apei. Iar unul din cele mai grave simptome care este asociat cu dificultatea de inghitire este faptul ca aveti senzatia ca ati mancat destul dupa doar cateva muscaturi de mancare. Acest lucru poate indica din pacate posibilitatea cancerului esofagian;
  • • Pantalonii dumneavoastra devin brusc prea stramti – daca se intampla ca pantalonii dumneavoastra sa devina intr-un timp scurt prea greu de inchis in comparatie cu acum cateva zile, cel mai posibil nu este faptul ca v-ati ingasat. Ci mai degraba acest lucru indica o poblema legata de gastroenterologie;
  • • Pantalonii dumneavoastra devin brusc prea largi – pierderea brusca in greutate poate fi un simptom al multor probleme de sanatate, inclusive al celor ce tin de gastroenteologie;
  • • Lipsa fierului in organism – cand aveti lipsa de fier in organismul dumneavoastra tot corpul resimte asta. Din aceasta cauza veti avea senzatii de oboseaza in majoritatea timpului, dureri de cap, unghii fragile, va cade parul si va simtiti slabit.

In cazul in care prezentati un simptom dintre cele de mai sus, trebuie sa mergeti cat mai repede la un consult de gastroenterologie.

Cateva lucruri pe care vi le recomanda medicii nostri de la gastroenterologie si pe care sa le aveti in vedere pentru a depista din timp anumite probleme

Gazul provocat de anumite alimente sau alti factori este normal, dar acesta nu ar trebui sa aiba un miros foarte neplacut si nici trebuie sa fie extrem de des;

Sunt sanse destul de mari sa nu suferi de alergie la gluten, caci doar 1% din populatie are aceasta afectiune, astfel puteti avea alte probleme si trebuie atentie sporita.