MENIU
Un investitor roman renunta sa se extinda in Moldova din cauza tensiunilor din Ucraina

Un investitor roman renunta sa se extinda in Moldova din cauza tensiunilor din Ucraina

September 8, 2014

Desi la inceputul anului curent, RomGerMed, unul din cei mai mari jucatori de pe piata serviciilor medicale private din Romania, anuntase ca intentioneaza sa se extinda si in Republica Moldova, din cauza tensiunilor din regiune, compania a anuntat recent ca amana investitiile.

„Am considerat ca Moldova si Bulgaria sunt piete in maturizare, in curs de crestere. In plus, exista la inceputul anului si perspectiva unei evolutii economice buna la nivel european, iar acum, pe fondul instabilitatii generate de situatia din Ucraina si stagnarii economice in UE, optimismul s-a temperat. Extinderea unei afaceri, intrarea pe o piata noua are, in primul rand, nevoie de stabilitate, de siguranta, iar impresia generala de acum este, mai degraba, de incertitudine”, a declarat, intr-un comunicat, Ciprian Nicoara, directorul general al grupului, scrie incont.ro

Potrivit sursei citate, planurile de extindere vor fi reluate cand tensiunile din prezent vor disparea si climatul pentru afaceri va fi unul sigur.

Decizia de amanare a extinderii nu va afecta evolutia financiara a grupului, iar perspectivele pe piata interna sunt pozitive, arata compania.

Romgermed estimeaza pentru acest an o crestere cu 15% a cifrei de afaceri, comparativ cu 2013, cand a raportat peste 21 milioane euro.

Grupul Romgermed este controlat in proportie de 95% de Dorian Sam Schwartz, iar restul de 5% este detinut de Filip Florin Schwartz.

Sursa: http://www.eco.md/index.php/afaceri/companii/item/2086-un-mare-investitor-rom%C3%A2n-renun%C5%A3%C4%83-s%C4%83-se-extind%C4%83-%C3%AEn-moldova-din-cauza-tensiunilor-din-ucraina