MENIU
“Viata e mai puternica ca un drog!”

“Viata e mai puternica ca un drog!”

December 8, 2010

In cea de-a doua zi a campaniei sociale de educare a tinerilor liceeni, “Tanar si Responsabil”, initiata de Grupul Medical Romgermed, in cadrul seminariilor de la liceul “Costin Kiritescu” s-au alaturat echipei de medici Phelipe si DJ Rynno.

Phelipe si-a inceput dialogul cu liceenii, spunadu-le ca “Viata e mai puternica decat un drog!”. Mesajul transmis de artist a fost ca nu trebuie sa cedeze niciunei influente din partea “gastii”, ci trebuie sa se gandeasca ca actiunile lor de acum le vor influenta viata pentru totdeauna. Doctor Amarfei a explicat elevilor ca stie, prin prisma meseriei, nenumarate cazuri de oameni care de la o simpla curiozitate au ajuns sa fie “cadavre vii”, fara bani, fara prieteni si fara perspectiva. Phelipe a adaugat ca “Cei mai multi dintre voi sunteti influentati sa faceti anumite lucruri, insa nu uitati ca, cu cat esti mai puternic psihic si rezisti tentatiei fata de un lucru despre care stii clar ca este nociv, cu atat poti sa reusesti in viata! Faceti orice altceva. Gasiti-va un hobby, faceti sport, ascultati muzica, dansati, dar spuneti NU drogurilor si violentei!”. Socul cel mai mare al lui Phelipe a fost cand, in vara, aflandu-se in Costinesti intr-un club, a observat la toaleta 50 de pliculete de etnobotanice. “Am incremenit pur si simplu!”

“Chiar acum am primit un sms: vreau si eu 500 de euro”

In timpul seminarului, DJ Rynno, interactionand cu medicii si cu elevii, a raspuns sincer la intrebarea “Vi s-au cerut vreodata bani cu imprumut, voi stiind cum va folosi acea persoana banii?”. Iar Rynno a scos telefonul si a spus “Culmea! Acum am primit un sms de la un cunoscut care imi cere 500 de euro imprumut. Va dati sema ca nu voi da acesti bani!”

De altfel, DJ Rynno si-a inceput dialogul cu elevii intr-un mod inedit: “Eu ma dorghez! Uite, hai sa va explic. Tu,domnisoara de acolo: iubesti? Ei bine, iubirea este un drog. Voi toti ascultati muzica? Si muzica este un drog. Pentru mine muzica este drogul meu de 17 ani, insa este ceva care nu imi face rau, ba din contra. Este un mod frumos de a trai, de a face o bucurie si altora, cei pentru care mixez!”

Violenta, alt aspect tratat in cadrul seminariilor, a starnit un real interes in randul liceenilor, mai ales ca medicul Romgermed, doctor Amarfei, este practicant profesionsit kickboxing. “Chiar si in scop de autoaparare, trebuie sa plecati de la premisa ca actiunea de a da un pumn este ceva ce va asumati! Violenta nu este solutia problemelor voastre. Va poate provoca leziuni fizice, psihice si chiar materiale, daca ne gandim ca persoana agresata va poate da in judecata”, a explicat medicul Romgermed.

Sursa: www.comunicate.mediafax.biz